Oplossingen

Server-side tagging met
Google Tag Manager

Digital Marketing Audit

Waarom?

De standaard manier om Google Tag Manager (GTM) te integreren, is door een script in de HTML van jouw site te verwerken. Wanneer een gebruiker een pagina laadt, dan worden GTM en alle tags in de browser geladen (oftewel: client-side) en wordt data rechtstreeks door derden verzameld, zoals Google of Meta.

Gebruikers, browsers en besturingssystemen nemen steeds meer maatregelen om tracking door derden te belemmeren. Vanuit privacy oogpunt is dit een goede ontwikkeling, maar dit betekent dat de kwaliteit van jouw dataverzameling én het resultaat van marketingactiviteiten achteruit kunnen gaan.

Met server-side GTM creëren we een tussenstop. We laden GTM en alle tags vanaf een server of cloudoplossing in jouw beheer. Omdat data nu niet rechtstreeks naar derden gaat maar naar jouw eigen server, verzamel je first-party data. Dit biedt veel voordelen zoals:

Ontwikkelingen in privacywetgeving vragen om een andere aanpak. Veel merken en bureaus ervaren dat de investering in server-side tracking een positieve ROI oplevert, met beter preseterende campagnes en meer inzicht in gebruikersgedrag.

Profielfoto Freek

Ook meer uit jouw campagnes halen?

Neem contact op

Cases

Lees een aantal cases van onze 30+ server-side tracking implementaties:

Transparante prijzen

Doorgaans wordt uit de volgende oplossingen gekozen. Neem gerust contact op voor een maatwerk oplossing.

Client-side

499 +
 • Tagging audit
 • Advies implementatie web-container
 • Migratie huidige tags
 • Optimalisatie tagging
 • Instellen correcte consent settings
 • Tagging overzicht document

Start met een professionele client-side opzet van Google Tag Manager. Wij zorgen ervoor dat jouw gegevensverzameling goed wordt opgezet en aansluit bij jouw marketingactiviteiten.

Server-side starter

899 +
 • Tagging audit
 • Implementeren server-side GTM
 • Opzetten cloud server
 • GTM proxy instellen
 • 1 conversie API naar keuze
 • Instellen correcte consent settings
 • Tagging overzicht document

Start met een professionele server-side tagging setup.

Server-side pro

1299 +
 • Tagging audit
 • Implementeren client-side GTM
 • Implementeren server-side GTM
 • Migreren huidige tags
 • Opzetten cloud server
 • GTM proxy instellen
 • Meerdere conversie API’s
 • Custom datalayer advies
 • Instellen correcte consent settings
 • Tagging overzicht document

Haal het maximale uit jouw tracking met custom server-side tagging setup. Wij implementeren alle nodige conversie API’s en geven advies over de implementatie van een custom datalayer.

Erg tevreden over de samenwerking met Freek en New North. Freek heeft ons de afgelopen jaren bij verschillende projecten geholpen en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise, en de manier van samenwerken. Ik kan New North aan iedereen aanbevelen.

Rik van Rooij Cordital

Fijne, vlotte samenwerking! Enorm geholpen met een GA en GTM implementatie audit en een verbeterde cookie consent afhandeling!

Helmine Roodenburg Staartwind

Freek & Ivo zijn onze go-to partner voor alles rond e-commerce tracking, GA4 implementaties en technische ondersteuning van ons marketing team. Steeds tevreden over het geleverde werk. Dankjewel New North Digital.

Simon Ramboer District360

Afgelopen jaar heb ik een prettige samenwerking gehad met Freek en Ivo. Naast dat ze hun vak verstaan (kennis gedreven, ervaren, up to date met zaken als Google Analytics), vond ik het vooral prettig om met hun te sparren over de mogelijkheden. Ze namen alle tijd om naar mijn wensen te luisteren en wisten vervolgens goed uit te leggen welke stappen daar bij zouden kunnen aansluiten.

Tjitske Dijkstra Academic Career Coach

Zeer tevreden over Freek & Co! Ze hebben de volledige tracking en consent mode voor een van onze klanten op zich genomen. Geen gedoe, veel expertise en vooral, topkwaliteit!

Jan-Bart Cassimon Doorstep

Freek heeft ons geholpen met de tracking implementatie voor onze marketing. Het was een erg prettige en vlotte samenwerking en wij zijn erg tevreden met de resultaten. Er is ruime vakkundigheid en kennis en wij hebben samen goed kunnen sparren over wat de beste oplossing zou zijn voor ons probleem. Ik kan New North Digital zeker aanbevelen en zou zo weer met ze in zee gaan.

Kevin Donkervoort Jera On Air

Super fijne samenwerking met New North Digital. De kennis, ervaring, deskundigheid en de persoonlijke aanpak door Freek & Ivo maken het verschil (zeker tov andere digital agencies).

Elroy Verkooij Kooduu

De samenwerking met Freek en Ivo loopt heel fijn. Ze ondersteunen ons bij verschillende marketingprojecten en bouwen mee aan de groei van ons bedrijf. Ik kan ze alleen maar warm aanbevelen!

David van der Vloet Beedigde Vertalingen

De samenwerking met New North is ontzettend aan te raden. Zij beschikken over veel kennis op het gebied van online marketing en zijn op de hoogte van de laatste trends en updates. De persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat zij altijd een oplossing op maat hebben, dit hebben wij als erg prettig ervaren. Kortom; veel kennis, goede communicatie en fijn contact. Helemaal top!

Frederique Heijs Jagua Henna

New North Digital heeft ons geholpen bij de implementatie van GA4 inclusief server side tracking. Daarnaast hebben zij ons geholpen bij de implementatie van de Meta conversions API. Het hele proces is naar tevredenheid verlopen en wij zullen dan ook zeker weer contact opnemen als we hulp nodig hebben bij Analytics gerelateerde zaken.

David de Goede Direct Business

In de wereld van marketing en communicatie zijn er continue veranderingen in regelgeving en updates in applicaties. Freek van New North Digital heeft me geholpen met de overgang van Universal Analytics naar Google Analytics 4 (GA4). Zeer prettig contact en veel kennis van zaken. Ik had zelf nog instellingen in mijn back end fout staan en ook dat was snel opgemerkt en verholpen. Helemaal super!

Jordy Sleebos Fabulous Portrait